Wykonanie
Szybko, smacznie…

Składniki1 kg piersi z
indyka400g
pieczarekduża
cebula1/2
papryki czerwonej2 ząbki
czosnkułyżka posiekanej
natki pietruszki70g
serka Camembertprzyprawa do
indykasól,
pieprz do smaku
olejSposób przygotowaniaZ
mięsa uformować prostokąt , rozbić , posypać
przyprawą i
pieprzemPieczarki oczyścić , pokroić w cienkie plasterki ,
cebulę i
paprykę pokroić w drobną kostkę ,dodać pokrojony w plasterki
czosnek , wszystko razem dusić na niewielkiej ilości
oleju do odparowania płynu ,
ser pokruszyć , dodać do
pieczarek , podgrzewać do rozpuszczenia się
sera ,doprawić
pieprzem i
solą , na koniec dodać posiekaną
pietruszkę , dokładnie wymieszaćFarsz równomiernie rozłożyć na
mięso , zwinąć roladę , związać , całość posmarować
olejem , posypać
przyprawą , włożyć do żaroodpornego naczynia ,wysmarowanego
olejem podlać kilkoma łyżkami rosołu lub
wody , przykryć folią aluminiową , piekarnik nagrzać do 180*C , piec około 50-60 minut , przed końcem pieczenia zdjąć folię



