ßßß
SkładnikiSkładniki ciasta i masy powinny mieć temp. pokojową2,5 szkl mąki1 szkl kakao1 szkl cukru kryształu3/4 szkl cukru trzcinowego2 i 1/4 szkl maślanki2 jajka2 i 1/4 łyżeczki sody1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka proszku do pieczenia250g masła180g czekolady gorzkiej3 łyżeczki waniliiMasa300g masła200g serka philadelphia300g czekolady gorzkiej2 szkl cukru pudru1 łyżka kakaoszczypta soli4 łyżeczki waniliiSposób przygotowaniaCiasto : masło pokroić na mniejsze kawałki , dodać cukier kryształ i trzcinowySuche składniki , zmieszać , przesiać do masłaWszystko ucierać do uzyskania grudek nie gładkościDo maślanki wbić jajka , dodać wanilię , dokładnie rozmieszać ,Ucierając suche składniki , stopniowo wlewać maślankę , utrzeć do gładkości,Gotowe ciasto przelać do dwóch tortownic o średnicy 28 cm , piec około 45-60 minut w temp. 175 *C , do suchego patykaCiasto wystudzić , przekroić na 2 częściMasa : Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch , dodać serek , szczyptę soli , wanilię , ucierając stopniowo dodawać rozpuszczoną w kąpieli wodnej i przestudzona czekoladę , dokładnie utrzećMasą podzielić na 4 części , 3 równe , 1 mniejsza , przełożyć ciasto , posmarować wierzch i boki , udekorować wg.własnego pomysłu




Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab