Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Pierogi z
mięsemRoladki z
papryki ... »
Składniki:3 sztuki średniej
cukinii2
marchewki1,5 szkl
kaszy mannej2 ząbki
czosnku3 średnie
cebule0,5 szkl
oleju1 łyżka
tymianku1 łyżka
ziół prowansalskichsól i
pieprz3
jajkaWykonanie:
Marchewkę obieramy,
cukinię myjemy a następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach.
Cukinię dobrze solimy i odstawiamy żeby puściła sok.Odsączamy sok z
cukinii.
Cebulę obieramy i dusimy na
oleju z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem.Do
cukinii dodajemy przestudzoną
cebulę,
żółtka jaj,
kaszę manną,
zioła,
pieprz,
olej i
marchewkę.Wszystko mieszamy.
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy z
cukinii.Delikatnie mieszamy i przekładamy do foremki ( "keksówki ") wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę.Smacznego :)
P.S.Przepis podpatrzony na " Sto kolorów kuchni " :)poniedziałek, 11 kwietnia 2016, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy"
Sałatka ..." ..." Roladki z
papryki ..." Pasztet z ..." Pierogi z
mięsem ""
Ciasteczka z ..." Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ...
Pisz blog
zamów newsletter