z piersią z kurczakaSkładnikiciasto:30 dkg mąki15 dkg margaryny Palma z Murzynkiem4 łyżki śmietany1 płaska łyżeczka solinadzienie:1 pierś z kurczaka (ok. 250 g)1 duży por1 średnia cukinia1 mały brokuł3 jajka3/4 małego opakowania śmietanysól, pieprzsłodka i ostra paprykacurrySposób przygotowaniaZ podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na pół godziny. Filet z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć kilka minut na rozgrzanej patelni. Dodać pokrojonego w półplasterki pora, a kiedy zwiędnie, cukinię. Doprawić do smaku solą, pieprzem, curry, słodką i ostrą papryką. Brokuła podzielić na małe różyczki i wrzucić na kilka minut do osolonego wrzątku. Odcedzić i dodać do farszu. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę na tartę. Na ciasto wyłożyć farsz i zalać jajkami roztrzepanymi ze śmietaną.Rozwałkować resztę ciasta i przykryć nim tartę. Boki skleić. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30-40 minut. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL