Wykonanie



Składniki:1
miks sałat Salatrio100 g
sera z niebieską pleśnią1
granat50 g
orzechów włoskich1
czerwona cebula50 ml
soku pomarańczowego2 ząbki
czosnku1 łyżka
miodu2 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżka
octu balsamicznegosólPrzygotowanie:
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do dużej miski.
Ser pleśniowy kruszymy w palcach i dodajemy do
sałaty.
Cebulę kroimy w piórka.
Owoc granatu obieramy.
Orzechy lekko siekamy. Wszystkie składniki łączymy razem.
Czosnek zgniatamy, a następnie bardzo drobno siekamy. Przekładamy do niewielkiej miseczki, dodajemy
sok pomarańczowy,
oliwę,
miód oraz
ocet balsamiczny. Całość dokładnie razem mieszamy, aż uzyskamy jednolity dressing.Gotowym sosem polewamy
sałatkę tuż przed podaniem.Zainspirowany..FacebookFacebookOstatnio dodane

Moje pierwsze PANCAKES - czyli spuchłe naleśniki i to jeszcze
bananowe :)Styczeń 9th, 2016[...]

"Siódemka" - Ziemowit SzczerekStyczeń 6th, 2016[...]

"Podkrzywdzie" - Andrzej MuszyńskiStyczeń 6th, 2016[...]
Jabłka bez tajemnic.. jakie ostatnio jadłeś?Listopad 15th, 2015[...]

Pasta a
czerwonej soczewicyPaździernik 25th, 2015[...]galeria









ArchiwaStyczeń 2016 (3)Listopad 2015 (1)Październik 2015 (3)Kwiecień 2015 (1)Marzec 2015 (5)Styczeń 2015 (3)Listopad 2014 (7)Październik 2014 (21)Wrzesień 2014 (9)Czerwiec 2014 (1)Maj 2014 (1)Styczeń 2014 (2)Grudzień 2013 (3)Listopad 2013 (5)Październik 2013 (11)Wrzesień 2013 (11)Sierpień 2013 (9)Czerwiec 2013 (1)Maj 2013 (4)Kategorie%OWOBez kategorii
CHLEBYPASTY i PASZTETYPO OBIEDZIEPRZEKĄSKIPRZEPISY
PRZETWORYSAŁATKI I SURÓWKIZUPYMarzec 2015P W Ś C P S N« sty kwi »12 3 4 5 6 7 89 10 11 12 13 14 1516 17 18 19 20 21 2223 24 25 26 27 28 2930 31POLECAM