ßßß
Składniki (na formę o przekroju 25-30 cm)1 szklanka mąki kokosowej3 jaja¼ szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego2 duże dojrzałe banany2- 3 łyżki miodu lub zmiksowanych daktyliNadzienie5 dużych jabłek np. szara reneta2-3 łyżki miodu lub nierafinowanego cukru, ksylitolucynamon0,5 tabliczki gorzkiej czekolady (u mnie 85 % kakao)

PrzygotowanieJabłka obrać i pokroić w cienkie półplasterki. Wymieszać z miodem i cynamonem. Czekoladę grubo posiekać nożem.Banany zmiksować z jajami i miodem. Dodać olej kokosowy i cały czas mieszając, powoli wsypywać mąkę kokosową. Dobrze wymieszać. Ciasto powinno mieć lepką konsystencję, podobną do gęstego puree ziemniaczanego. Wyłożyć ciasto do formy i ugnieść łyżką lub dłonią równą warstwę. Wyłożyć jabłka i również je lekko "ugnieść", aby ładnie się zapiekły. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180˚ C na środkowa półkę i piec przez około 35 minut. Po tym czasie uchylić piekarnik i posypać wierzch szarlotki grubo posiekaną czekoladą. Zapiekać w tej samej temperaturze jeszcze 10-15 minut, aż czekolada się lekko rozpuści.