Wykonanie
Pomieszane kuchnie świata na jednej patelni. Danie wychodzi aromatyczne , lekko pikantne z intensywnym smakiem
mleczka kokosowego i
curry.Warto czasem sięgnąć po mrożonki , można wyczarować z nich pyszne , szybkie w przygotowaniu danie.Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka2
cebule1 łyżka zielonej pasty
curry1 łyżeczka
curry1 łyżeczka
chili1/2 łyżeczki
brązowego cukrusól,
pieprzolej do smażenia400 ml
mleczka kokosowego40o g
mieszanki meksykańskiej4 łyżki posiekanej
natki pietruszkiugotowany
ryżPrzygotowanie:Pierś oczyszczamy , myjemy , kroimy w kostkę.
Cebule obieramy , kroimy drobno.Na patelni rozgrzewamy
olej.Przekładamy pierś z
cebulą , doprawiamy pastą
curry ,
curry w proszku ,
chili ,
solą i
pieprzem.Smażymy na rumiano.
Mięso zalewamy
mleczkiem kokosowym , chwilę dusimy.Dodajemy warzywa , dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw i powstania gęstego sosu.Wsypujemy
natkę pietruszki.Danie podajemy z
ryżem.