Dziś blok czekoladowy przypominający kształtem i wyglądem salceson. Łatwo się go kroi jest niesamowicie dobry. Zapraszam.Składniki:1 kostka margaryny0,5 kg mleka w proszku1,5 szklanki cukru0,5 szklanki wody5 kopiastych łyżek kakaododatkowo:bakalie (orzechy, rodzynki, żurawina, migdały itd)średnia paczka herbatnikówWykonanie:Masło z cukrem roztopić w wodzie, podgrzewając. Dodać kakao i wymieszać tak aby nie było grudek. Następnie dodać mleko w proszku i dokładnie je wymieszać . Pod koniec dodać połamane herbatniki i bakalie i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do butelki z obciętą górą. Wstawić do lodówki na całą noc. Gdy Blok zastygnie rozciąć butelkę i wyjąć czekoladę ; )Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Lidl :