Wykonanie
Przepis bardzo stary, więc jest jak najbardziej sprawdzony :) Nie wymaga zdolności kulinarnych, ponieważ jest mega prosty, także zachęcam do wypróbowania :) Z resztą myślę, że raczej każdy go zna, albo przynajmniej raz w życiu miał okazję go spróbować :) Rozkosz dla podniebienia ! :)Składniki:25 dag
margaryny1/2 szkl.
wody2 szkl.
cukru5-6 łyżek
kakao50 dag
mleka w proszku, (ja dałam 40 dag i też wyszedł dobry)
bakalie (tutaj w zależności od upodobań - ja dałam
rodzynki i
orzechy)
herbatniki (też w zależności od upodobań, ale myślę że tak ok. 3 małych paczek)Przygotowanie:
Kakao i
mleko w proszku razem mieszamy, po czym w dalszym ciągu mieszając wlewamy zagotowaną
wodę z
cukrem i tłuszczem.Do gładkiej masy dodać
bakalie i pokruszone
herbatniki (ale nie drobno, można poprzełamywać na pół i tak będzie dobrze).Podłużną formę wysmarować
masłem i wyłożyć do niej masę.Wstawić do lodówki lub chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na całą noc).
Smacznego ! :)