Jeśli zwykłe kanapki już Wam się znudziły, to jest propozycja dla Was ! Bardzo, łatwa i szybka w przygotowaniu pasta. Pyszna i zdrowa :)Co potrzeba?1 szklanka czerwonej soczewicy1 łyżka koncentratu pomidorowego4 suszone pomidory1 ząbek czosnku4 plastry cebuli ( z połówki )pół łyżeczki suszonej bazyliipół łyżeczki ostrej paprykipół łyżeczki suszonego tymiankupół łyżeczki solipół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu1 łyżka oliwy z oliwekDo dzieła :Do garnka wsypać 1 szklankę czerwonej soczewicy. Zalać 1,5 szklanki zimnej wody. Posolić i przykryć. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 - 15 min.Ugotowaną soczewicę umieścić w wysokim naczyniu. Dołożyć do niej wszystkie pozostałe składniki i zblendować na gładką pastę.Ulubione pieczywo smarować powstałą pastą i układać na niej ulubione warzywa.Smacznego !