ßßß
Składniki:Paczka czerwonej soczewicy2 ząbki czosnkumały słoiczek koncentratu pomidorowego1 średnia cebulasól, pieprzpapryka ostraPrzygotowanie:Na początku gotujemy soczewicę, tak jak jest to podane na opakowaniu, wodę solimy, pieprzymy i wsypujemy paprykę ostrą. W między czasie smażymy drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Kiedy nasze składniki są już gotowe, przerzucamy je do miski i dokładnie blendujemy. Kiedy otrzymamy gładką masę dodajemy troszkę soli do smaku oraz znaczną ilość pieprzu i papryki ostrej. wszystko mieszamy i dodajemy koncentrat, całość miksujemy mikserem jeszcze przez 3 minuty. Moim zdaniem pasta z soczewicy najlepiej smakuje z grzankami zapiekanymi z masłem posypanym ostrą i słodką papryką.POWODZENIA I SMACZNEGO. ;)
Moja propozycja podania:
Petite Princesse