Po Czekoladowym Napoleonie pora na czekoladową napoleonkę. Taka tam klasyka w nieco odmienionym wydaniu. 2 łyżki kakao, a różnica w smaku i wyglądzie kolosalna. Mimo tych kombinacji jest prosto, pysznie i elegancko.Ciasto:3/4 kostki margaryny lub masła3 łyżki cukru6 łyżek śmietany2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakaomąka ile ciasto pochłonieZ podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce minimum godzinę. Dzielimy na 4 części, rozwałkowujemy placki i pieczemy ok 20 minut w 170 st C.Masa:1 masło1/2 szklanki cukru2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej1 łyżka kakao1 l mlekaWiększa część mleka zagotowujemy z masłem i cukrem. Mąki i kakao mieszamy z pozostałym mlekiem i wlewamy na gotujące mleko. Tak powstałym budyniem przekładamy placki.