ßßß
Składniki:4 jajka2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 kostki masła1 szklanka cukru1 łyżeczka cukru waniliowego5 łyżek gorącego mlekaaromat rumowy2 łyżki skórki pomarańczowejgarść rodzynekpolewa HELIO o smaku czekolady białejopcjonalnie kolorowa posypka do dekoracjiMąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, a następnie siekamy (lub ugniatamy ręką) z masłem, aż uzyskamy grudki wielkości ziarenek ryżu. Jajka ubijamy z cukrami, pod koniec ubijania wlewamy gorące mleko, a następnie mąkę z masłem. Gdy składniki się połączą dodajemy aromat, skórkę pomarańczową i rodzynki. Całość starannie mieszamy, przekładamy do foremki i pieczemy ok 50 minut w 170 st. C. Po ostudzeniu polewamy polewą i dekorujemy w dowolny sposób.









