Wykonanie
20 Luty 2016Witam po bardzo długiej przerwie.W końcu udało mi się usiąść przed komputerem.Dziś proponuje Wam szybki sernik. Zaleta jest to że nie musimy piec tylko gotujemy i zawsze wychodzi.A jaki pyszny. Polecam!!!

SKŁADNIKI:
Biszkopt:3
jajka2 łyżki czubate
mąki1 łyżka
mąki ziemniaczanej2 łyżki
cukruMasa serowa:500 g
serka homogenizowanego2
jajka1
budyń śmietankowy0,5 szklanki
cukru3 łyżki
mleka100 g
margarynyDekoracja:1 puszka masy krówkowej lub kajmakowej100 g
orzechów włoskich200 g
śmietany kremówkiPRZYGOTOWANIE:
Biszkopt: Ubijamy
białka na sztywno i dodajemy rozmącone
żółtka z
cukrem odstawiamy mikser. Mieszamy wszystkie suche składniki. Pomalutku dodajemy przesiane przez sitko do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Pieczemy w180C przez 30 minut.

Roztapiamy
margarynę z
cukrem.

Do
serka wbijamy
jajka i dodajemy
budyń rozpuszczony w
mleku. Mieszamy.

Do rozpuszczonego
masła dodajemy masę serowa i gotujemy ok 5 minut.Cały czas mieszamy.Uwaga żeby się nie przypaliło.

Kroimy
biszkopt na dwa płaty i przekładamy masa
serową.

Rozpuszczamy masę korówkową lub karmelową i wsypujemy pokruszone
orzechy.

Gotowym karmelem zdobimy sernik.Ubijamy
śmietanę i dekorujemy boki. Gotowe. Szybko i pysznie.SMACZNEGO !!!