ßßß
Składniki :2 plastry schabu1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżka oliwy z oliwek exstra vergin30g ryżu czerwonegokawałki kolorowych paprykgarść sałata mix family1 rzodkiewkaPrzyprawy :currypieprz czarnypieprz czosnkowykmin rzymski
Z większego kawałka schabu kroimy 2 plastry. Rozbijamy plastry jak na schabowe.Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym oraz czosnkowym, kminem rzymskim i curry.Papryki myjemy i kroimy na paski, nadziewamy nimi schab, zwijamy go w roladki i spinamy wykałaczkami.Mięso odkładamy na minimum godzinę.
Ryż czerwony wsypujemy do pojemnika do przygotowywania go w parowarze, zalewamy wrzątkiem i układamy na 1 poziomie urządzenia. Roladki na folii aluminiowej układamy na 2 poziom i włączamy urządzenie na 25 minut.Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plastry, dodajemy je do mix sałat i polewamy oliwą extra vergine.Po skończonym gotowaniu na parze ryż odcedzamy i nakładamy razem z mięsem na talerz.
Zachęcam Was bardzo do odwiedzania sklepu frisco.pl , bardzo bogata oferta na pewno Was zaskoczy. Jest dużo produktów, które ciężko dostać między innymi mikro liście, które uwielbiam i często z nich korzystam, czy duży wybór przypraw. Wszystko tak jak wspomniałem na początku świeże i wysokiej jakości, co dla mnie jest najważniejsze.Pozdrawia i smacznegoAdam