ßßß
Składniki:2 ogórki szklarniowe1 kg mięsa mielonego wieprzowego4 duże cebule3 papryki (zielona, czerwona, żółta)pieprz cayennesóltymianek3 ząbki czosnkubulionmały słoiczek pikantnego ketchupu5- 6 ziemniakówłyżka masła do smażenia cebuliWykonanie: Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Papryki oczyścić, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać- podsmażyć na łyżce masła. Ogórki i paprykę przełożyć do dużego garnka (w którym będziemy gotować całe danie), dodać bulion i podgrzewać na małym ogniu. Mięso mielone podsmażyć i gotowe przełożyć do garnka. Dodać także cebulę. Całość gotować do czasu, aż warzywa zmiękną a mięso będzie miękkie. Zupę doprawić do smaku pieprzem cayenne, tymiankiem (ja daje dość sporo bo lubimy na ostro) i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy całość będzie już gotować dodać cały słoiczek ketchupu i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, gotować do ich miękkości.Smacznego ;)