Wykonanie
Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejszy obiad to ja mam dla Was pewną propozycję.Dzisiaj swoim najbliższym zafundowałam pyszne, jednogarnkowe i mega sycące danie. Jego głównym składnikiem jest
mięso- dużo
mięsa. Danie jest dość ostre ale naprawdę warto je zrobić, w takie chłodne dni jak dzisiejszy jest idealne.Oryginalny przepis dostałam od znajomej, ponieważ jestem z tych co to mogliby się karmić tylko
ziemniakami to i tutaj je dodałam.Polecam bardzo ;)

Składniki:2
ogórki szklarniowe1 kg
mięsa mielonego wieprzowego4 duże
cebule3
papryki (zielona, czerwona, żółta)
pieprz cayennesóltymianek3 ząbki
czosnkubulionmały słoiczek pikantnego
ketchupu5- 6
ziemniakówłyżka
masła do smażenia
cebuliWykonanie:
Ogórka obrać i pokroić w kostkę.
Papryki oczyścić, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i drobno posiekać- podsmażyć na łyżce
masła.
Ogórki i
paprykę przełożyć do dużego garnka (w którym będziemy gotować całe danie), dodać
bulion i podgrzewać na małym ogniu.
Mięso mielone podsmażyć i gotowe przełożyć do garnka. Dodać także
cebulę. Całość gotować do czasu, aż warzywa zmiękną a
mięso będzie miękkie. Zupę doprawić do smaku
pieprzem cayenne,
tymiankiem (ja
daje dość sporo bo lubimy na ostro) i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem. Gdy całość będzie już gotować dodać cały słoiczek
ketchupu i pokrojone w grubą kostkę
ziemniaki, gotować do ich miękkości.Smacznego ;)