Wykonanie

Piątkowy obiad bez naleśników lub placków to dla mnie nie obiad. A żeby nie było monotonnie, za każdym razem wymyślam coś nowego. Ostatnio chodzą za mną smaki
czekoladowe, więc oczywistym jest, że i takie były naleśniki. Niesłodkie, wytrawne wręcz ciasto w towarzystwie słodkiego
bananowego twarożku sprawdzi się doskonale zarówno na obiad jak i niespieszne śniadanie.Składniki (na 6 dużych naleśników):Na ciasto:-80g
mąki pszennej-20g
kakao-200ml
mleka-100ml
wody-2
jajka-1 łyżka
oleju-szczypta
soliNa farsz:-250g półtłustego
twarogu-1 łyżka
miodu-1 duży dojrzały
banan-
miód i
orzechy do podania
Twaróg miksujemy z
miodem i
bananem na gładką jednolitą masę. Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego mieszamy razem dokładnie tak, aby nie było grudek, można zrobić to za pomocą miksera. Na patelni lekko posmarowanej tłuszczem smażymy naleśniki (musimy uważać przy przewracaniu, ciasto jest bardzo delikatne). Gotowe naleśniki smarujemy farszem do połowy, następnie składamy w trójkąty. Naleśniki można też zrolować. Wtedy smarujemy cienko farszem całe placki. Przed podaniem polewamy
miodem i posypujemy odrobiną poszatkowanych
orzechów.

Smacznego!