Wykonanie
Wiek: kilka lat. Miejsce: kuchnia Stryjenki. Wrażenia: niezapomniane.Wtedy
jadłam pierwsze w życiu szyszki.Miło wrócić do wspomnień :)Zapraszam na moją improwizację -
ryż preparowany z
czekoladą!



Składniki (kwadratowa forma 15 x 15 cm):180 g.
masła0,5 szklanki
cukru5 łyżek
mleka skondensowanego1 łyżka
kakao1,5 tabliczki
czekolady deserowejpreparowany ryż - do skutku ;)Przygotowanie :W rondlu z grubym dnem rozpuszczam
masło z
mlekiem,
cukrem i
kakao, podgrzewam aż
zrobi się jednolita masa. Zdejmuję garnek z ognia i dodaję
czekoladę w kawałkach. Mieszam wszystko do jej rozpuszczenia, a
potem lekko schładzam. Następnie wsypuję
ryż i mieszam - taką ilość, by nie było widać masy, a każde ziarenko się nią okleiło. Przygotowuję formę: wykładam dno i
boku folią spożywczą. Wykładam zawartość rondla, ładnie wyrównuję i odstawiam na noc do lodówki.
