Wykonanie

Dietetyczny obiadek!Pieczony
pstrąg tęczowy z dodatkiem
oliwy z oliwek i soku z
pomarańczy, podany z duszonymi
buraczkami z
jabłkami i
rozmarynem. Wszystkie smaki, które lubię, wszystkie aromaty idealnie połączone w całość. Jak dla mnie pycha!Zapraszam!

SKŁADNIKI:- 6 średnich
buraczków- 1
jabłko- świeży
rozmaryn-
oliwa z oliwekBuraczki obierz ze skórki i podziel na ósemki. W rondelku dodaj 2 łyżki
oliwy z oliwek i 5 łyżek
wody, dodaj
buraczki, duś je w tej postaci przez 25 minut. Następnie dodaj pokrojone na ósemki
jabłko,
rozmaryn,
sól i
pieprz, całość duś pod przykryciem 15 minut, ostatnie 5-7 minut bez pokrywki aby sos się zredukował.- 2 filety z
pstrąga tęczowego-
oliwa z oliwek- sok z
pomarańczyRybę ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp odrobiną
soli, polej
oliwą i około 2 łyżkami soku z
pomarańczy. Całość wstawiamy na 10 minut (w zależności od wielkości
ryby- robimy krótką obróbkę cieplną w wysokiej temp. pieczenia, tak aby
ryba była soczysta a nie sucha!) do temp. 210 stopni C, piekarnik już ma być nagrzany.Podajemy razem gorące;-))))Buziaki! Smacznego!