Wykonanie



Dzisiaj bardzo fajne danie na spotkanie ze znajomymi, bądź na wspólną kolację. Szybkie bułeczki
drożdżowe z
kiełbaskami sojowymi. Bułeczki są pulchne, bardzo smaczne i extra smakują płci męskiej do
piwka! ;-)Zapraszam!

Wykonanie:- przygotuj składniki podane wyżej- w kubeczki rozmieszaj
drożdże z 100 ml
wody i
mąką, na gęstą papkę, przełóż do miski z
mąką, odstaw na 15 minut- po tym czasie zacznij zagniatać ciasto, na samym końcu dodaj
masło, ciasto powinno być energicznie zagniatane przez co najmniej 15 minut.- ciasto odstawiamy na 30 minut, aż podwoi swoją objętość- przygotuj
kiełbaski sojowe- POLSOJA, zdejmij z nich folię- ciasto rozwałkuj na stolnicy, ułóż
kiełbaskę i
owiń jak na zdjęciu poniżej- ponacinaj na równe części i złóż do siebie- możesz na wierzch poukładać listki
rozmarynu dla smaku


Bułeczki posmaruj, roztrzepanym
jajkiem i wstaw do pieca na 25 minut temp. 210 stopni C.Można jeść lekko przestudzone!Smacznego!

Buźka!