ßßß
 
            
         Składniki:2 duże cebule4 pieczarek4 duże papryki2 małe bakłażany4 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach¼ szklanki oliwy z oliwek, pieprz, sól, pepperoncino, oregano, natka pietruszki
Składniki:2 duże cebule4 pieczarek4 duże papryki2 małe bakłażany4 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach¼ szklanki oliwy z oliwek, pieprz, sól, pepperoncino, oregano, natka pietruszki Przygotowanie:W dużej patelni podsmażyć na oliwie cebulę pokrojoną w piórka.Dodać pieczarki pokrojone w plastry, podsmażyć mieszając 2 minuty, dadać paprykę i bakłażany, pokrojone w duże kostki. Dodać przyprawy i smażyć 10 min. mieszając drewnianą łyżką. Dusić pod przykryciem następne 10 min. Zdjać z ognia i przełożyć całość na półmisek. Sosu z warzyw i oliwy powinno być sporo. Odstawić na 2 godziny, żeby się “przegryzło”. Przed podaniem, dodać podsmażone, gorące ziemniaki i posypać natką pietruszki. Podawać z chlebkiem ciabatta i czerwonym winem. Doskonałe na zimno.
Przygotowanie:W dużej patelni podsmażyć na oliwie cebulę pokrojoną w piórka.Dodać pieczarki pokrojone w plastry, podsmażyć mieszając 2 minuty, dadać paprykę i bakłażany, pokrojone w duże kostki. Dodać przyprawy i smażyć 10 min. mieszając drewnianą łyżką. Dusić pod przykryciem następne 10 min. Zdjać z ognia i przełożyć całość na półmisek. Sosu z warzyw i oliwy powinno być sporo. Odstawić na 2 godziny, żeby się “przegryzło”. Przed podaniem, dodać podsmażone, gorące ziemniaki i posypać natką pietruszki. Podawać z chlebkiem ciabatta i czerwonym winem. Doskonałe na zimno.

