ßßß
Składniki:6 jajek200 g cukru pudru250 g masła16 g cukru waniliowego250 g miękkiego twarogu250 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia20 g kakaomasło i mąka do formyOpis wykonania:Formę smarujemy masłem i oprószamy mąką. Rozgrzewamy piekarnik do 160 C.Białka oddzielamy od żółtek ubijamy na sztywna pianę z 1/3 cukru pudru. Masło ucieramy z pozostałym cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz żółtkami na puszysta masę. Ucieramy dodając po łyżce sera. Następnie dodajemy na przemiennie łyżkę mąki i ubitych białek.2/3 ciasta wlewamy do formy, resztę ucieramy z kakao. I wykładamy na środek jasnego ciasta.Pieczemy 45 minut, studzimy, wyciągamy z formy i oprószamy cukrem pudrem.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy