Wykonanie
Kocham granolę. Robiłam już ją w kilku wersjach-
kokosową,
czekoladową, ale zawsze używałam do tego
płatków owsianych.
Płatki jaglane natomiast w mojej kuchni od dawna goszczą, bo używam ich do przepysznych jaglanek . No i teraz wykorzystałam inaczej. I oto jest- chrupiąca
orzechami, delikatnie słodka i pachnąca
kokosem propozycja
śniadaniowa. :)

Składniki:3 łyżki
oleju kokosowegoszklanka
wiórków kokosowych4 łyżki
syropu klonowegopół szklanki
migdałówpół szklanki
nerkowców2,5 szklanki
płatków jaglanychPrzygotowanie:W garnuszku rozpuścić
olej, dodać wiórki i
syrop, mieszać chwilę na małym ogniu.Zdjąć z kuchenki, do garnuszka dodać
płatki i wymieszać z powstałą masą, dodać
orzechy i jeszcze raz zamieszać.Całość wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piekarnik nagrzać do 150 stopni.Piec przez 20 minut, po 10 minutach przemieszać
płatki na blaszce.Jeść z
jogurtem,
mlekiem... albo chrupać na sucho ;)
