Granola to jedna z moich ulubionych opcji śniadaniowych. Tym razem czekoladowa, która dobrze smakuje nawet tym najmniejszym smakoszom. ;)Składniki:2 łyżki kakao2 rządki gorzkiej czekolady4 łyżki olejukokosowego4 łyżki syropu klonowego (lub innego syropu)pół szklanki wiórków kokosowychszklanka orzechów (laskowe, nerkowce, włoskie)3 szklanki płatków owsianychPrzygotowanie:W misce wymieszać wiórki, płatki i orzechy.W rondelku rozpuścić olej, dodać syrop, rozpuścić czekoladę i na końcu dodać kakao, całość cały czas mieszać, na końcu wlać do miski i wymieszać dokładnie z resztą składników.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć na nim zawartość miski.Piec przez 20 minut w 120 stopniach (po 10 minutach przemieszać).