Wykonanie
W sobotni poranek jak nie naleśniki czy placki (będą na obiad ;)) to śniadanie z piekarnika . Dziś bardzo zdrowe crumble owsiane . Z dodatkiem
kakao,
gorzkiej czekolady oraz
orzechów laskowych i
słodyczą syropu klonowego . Pod chrupiącą owsianą skorupką kryją się letnie
truskawki oraz
banan . Z piekarnika dobiega przyjemny zapach, który wypełnia każde pomieszczenie w domu. I ta radość, kiedy śniadanie już gotowe – można się rozkoszować!
kakaowo-
orzechowe crumble owsiane
gorzką czekoladą,
bananem i
truskawkamicocoa-hazelnut oat crumble with dark chocolate,
banana and strawberriesSkładniki:3 łyżki
płatków owsianych2 łyżki
mąki owsianejłyżka mielonych
orzechów laskowychłyżka musu z
orzechów laskowychłyżka
syropu klonowegołyżka/łyżeczka
oleju kokosowego (nierafinowany)łyżeczka naturalnego
kakaodowolna ilość posiekanej
gorzkiej czekoladybardzo dojrzały
banan oraz mrożone (w sezonie świeże)
truskawkiW misce wymieszać składniki na kruszonkę. W kokilce wysmarowanej
olejem kokosowym ułożyć pokrojone
truskawki oraz
banana. Na to nałożyć gotową kruszonkę. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 25-30 min. Smacznego!Teraz tygodnie są tak wyczerpujące, że gdy nadchodzi weekend człowiek ma ochotę wyłożyć się na łóżku do góry brzuchem 😀 Z drugiej strony nie potrafię bezczynnie siedzieć, a na kolejny tydzień znowu sporo testów… Kiedy się to skończy? No właśnie. Jeszcze tylko/aż do kwietnia. I cieszę się, że nowy rozdział w życiu przede mną.The
most important thing is to enjoy your life—to be happy—it’s all that matters. Audrey HepburnMiłego weekendu!