Wykonanie


spód200 g
herbatników200 g
masławarstwa malinowa ;250 g przetartych
malin bez ziarenek250 ml wrzątku4 łyżeczki
żelatyny2 łyżki
cukruwarstwa biała1 op
serka Mascarpone1
cytryna3 łyżki
cukru4 łyżeczki
żelatynypół szkl wrzątkuposypka Delectaposypka o smaku
mangoposypka czekoladowaSpód;
Herbatniki wkładamy do blendera i miksujemy, dodajemy
masło i miksujemy jeszcze raz.Powstałą masą wyklejamy dno tortownicy śr ok 23 cm.

Warstwa malinowa :
wodę mieszamy z
żelatyną, dodajemy
cukier i
maliny, wystudzoną
galaretkę wylewamy na wyklejony spód. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.Warstwa biała;
serek mascarpone wykładamy do kubka blendera,
żelatynę rozpuszczamy w wodzie dodajemy
cukier. Następnie wlewamy do blendera razem z wyciśniętym
sokiem z cytryny, miksujemy na jednolitą masę . Wylewamy na przestudzoną warstwę
malinową.,Dekorujemy posypkami Delecty .

To szybkie ciasto jest wspomnieniem smaku i zapachu lata .
Maliny ukryły się na dnie zamrażarki i do dziś nie wiedziałam ze jeszcze tam są. Do tego
mascarpone,
herbatniki i mamy lato na talerzu.Ciasto jest także szybkim wyjściem z opresji kiedy mają wpaść goście na
kawkę, nie trzeba tu nic piec tylko kilka chwil na mieszanie produktów. Do tego pyszne posypki Delecty i ciasto wygląda pięknie.Dedykuję je moje rodzinie ponieważ mam urodziny i należy się osłodzić tą sytuację.