ßßß
3 50 g świeżych lub mrożonych malinsok wyciśnięty z 1/4 cytryny (autorka przepisu miała na myśli 1/4 szklanki i tak poczynię następnym razem ;) )150 g cukru6 jajek100 g masłaMaliny rozmrozić (najlepiej wstawić na noc do lodówki). Przetrzeć przez drobne sito żeby pozbyć się pestek.Do rondelka wlać puree z malin i sok z cytryny. Postawić na małym ogniu i podgrzewać. Jajka dobrze wymieszać z cukrem. Masło pokroić na malutkie kawałeczki. Do utartych jajek wlewać pomału, ciągle mieszając, gorącą mieszankę malin i soku cytrynowego. Postawić teraz na malutkim ogniu i wciąż mieszając, dodajemy kawałeczki masła. Po kilku minutach, masa powinna zacząć gęstnieć. Zdejmujemy z ognia i przykrywamy szczelnie wierzch curdu folią spożywczą, aby nie zrobił się kożuszek. Odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu przełożyć do słoiczków i dobrze przykryć.* Przechowywać w słoiczkach, w lodówce do tygodnia czasu.