Wykonanie
Kremowa, intensywnie orzechowa, gęsta i super zdrowa...... czyli owsianka idealna!
Banan zastąpił
cukier i nadał pięknego aromatu, nasiona kakaowca sprawiły,że przyjemnie się chrupało, a
wiśnia peruwiańska i
jagody goji przełamały
słodycz banana.Przyznam, że pierwszy raz w życiu
jadłam wiśnię peruwiańską, która była miękka i soczysta.Do tej
pory zawsze trafiałam na suchą, niesmaczną i zbyt kwaśną... a tutaj miłe zaskoczenie! :)



OWSIANKA ORZECHOWA/przepis własny/Składniki na owsiankę:50 g
płatków owsianych (u mnie mocno chłonne)10 g mielonych
orzechów laskowych10 g surowych nasion chia bio450 ml
mleka z
orzechów laskowych (mniej, jeśli macie np.
płatki górskie)pół dużego, dojrzałego
bananaDo podania:surowe nasiona kakaowcasuszona
wiśnia peruwiańskasuszone
jagody goji
jogurtDo rondelka z gotującym się
mlekiem wsypać
płatki,
orzechy, pokrojonego
banana i nasiona chia.Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.Gotować około 5-6 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.Po tym czasie dodać pasek
czekolady i cały czas mieszać.Gotować jeszcze około minuty, po tym czasielekko ostudzić i przelać do miseczki.Udekorować i podawać.Smacznego!

***Wszystkie produkty wyróżnione pogrubioną czcionką możecie kupić w sklepie internetowym***Polecam, bo nie dość, że wszystkie produkty posiadają certyfikat ekologiczny,to jeszcze wyróżniają się naprawdę wysoką jakością :)