ßßß
duże opakowanie krakersów (27 sztuk)6 jajek ugotowanych na twardopuszka tuńczyka w olejuokoło 20 dag żółtego serapół słoika majonezubiały pieprz, czarny pieprznatka pietruszki lub szczypiorekOddzielić białka od żółtka i każde z osobna zetrzeć na tarce.Żółty ser również zetrzeć na tarce, tuńczyka odsączyć z oleju.Białka wymieszać z dwoma lub trzema łyżkami majonezu na pastę, którą doprawić białym pieprzem.Podobnie wymieszać tuńczyka z 2-3 łyżkami majonezu i tak samo żółty ser.Na duży talerz wyłożyć 3 rzędy po 3 krakersy.Rozsmarować masę z żółtego sera.Ułożyć kolejne rzędy krakersów na wierzchu, a następnie rozsmarować masę z tuńczyka, którą na wierzchu posypać czarnym pieprzem.Przykryć krakersami, wyłożyć pastę z białek, a samą górę posypać rozkruszonymi żółtkami.Górę sałatki posypać posiekanym szczypiorkiem (ja użyłam natki pietruszki i też smakowało).Włożyć do lodówki na kilka godzin.