Wykonanie


Ten
pudding to była miłość od pierwszego wejrzenia. Zobaczyłam go na tym blogu (link) i po prostu nie mogłam go nie zrobić. Wygląda obłędnie,
granat bardzo fajnie kontrastuje z
czekoladą. Nie tylko wizualnie, ale też
smakowo. No i ten
kokos!:)Składniki (1 porcja):1/6 szklanki nasion chia (
pudding będzie gęsty, możesz dodać mniej nasion)1 szklanka
mleka kokosowego (z kartonu)1-2 łyżeczki
miodu (może być inny słodzik)
wanilia - np. 1/4 łyżeczki ekstraktu lub szczypta ziarenek z laskiDo podania:kilka nasion
granatu2 kostki
gorzkiej czekolady, posiekane i/lub starte (użyjcie porządnej
czekolady - kilka składników, najlepiej
zero lub minimalne ilości
cukru, jak najwięcej
kakao)1 łyżeczka
wiórków kokosowych1. Nasiona chia zalej zimnym
mlekiem, dodaj
miód i
wanilię, wymieszaj.2. Włóż do lodówki na kilka godzin.
Pudding trzeba co jakiś czas mieszać, dlatego najlepiej trzymać go w zamkniętym słoiku - wstrząsamy nim podobnie jak shakerem.3. Wyjmij
pudding, wstrząśnij porządnie, przełóż do szklanki. Posyp wiórkami,
czekoladą i na końcu ozdób
granatem.Energia(1 porcja)
BiałkoTłuszczWęglowodanyBłonnik350 kcal6 , 4 g22 g33 g13 g
