Wykonanie
Składniki:(na 3 porcje)- pół szklanki
kaszy jaglanej (ok. 90 g),- szklanka
malin (ok. 120 g),- łyżka
miodu (ok. 24 g),- ½ szklanki
wody (ok. 100 ml),- ½ szklanki
mleczka kokosowego (ok. 100 ml),-
wiórki kokosowe do posypania deseru.Sposób przygotowania:1. Dokładnie płuczemy
kaszę jaglaną i gotujemy pod przykryciem w wodzie z dodatkiem
mleczka kokosowego przez ok. 20 min. co jakiś czas mieszając.2. Mieszamy
kaszę jaglaną z
miodem,
malinami i przekładamy do kokilek.3. Deser podajemy posypany wiórkami kokosowymi.

Deser jest bogaty w:- witaminę C (pochodzącą z
malin), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo,- witaminę B 2 (pochodzącą z
kaszy jaglanej), która reguluje funkcjonowanie układu nerwowego,- żelazo (pochodzące z
kaszy jaglanej), które jest składnikiem
krwi.Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 160 gEnergia: 262 , 52 kcal
Białko: 4,81 gTłuszcze: 13 , 63 gWęglowodany: 38 , 04 gBłonnik pokarmowy : 7 , 86 gSmacznego i zdr owegoTrójko lorowa Tęcza