Wykonanie

Jest na moim blogu
kasza jaglana z
malinami, z
truskawkami, jest z
masłem orzechowym, ze
śliwkami, kokosowa, z dodatkiem
amarantusa i wiele innych.Wszystkie przepisy na
kaszę (w wersji słodkiej i wytrawnej) są w zakładce
kasza jaglana, a dużo więcej w e-booku "
Kasza jaglana na 99 sposobów".Dzisiaj
kasza z dodatkiem
kurkumy i kremem
bananowo-
malinowym. Z
mleczkiem kokosowym do kompletu.Składniki na porcję:* 3 kopiaste łyżki
kaszy jaglanej i ok. 200 ml
wody*
kurkuma*
maliny (u mnie już mrożone, z własnym zbiorów)*
banan* łyżeczka
miodu* 3-4 łyżki
mleczka kokosowegoDo wrzątku sypnęłam
kurkumy, a po chwili dodałam przepłukaną na drobnym sitku
kaszę, zamieszałam, zmniejszyłam ogień do minimalnego i trzymałam pod przykryciem ok. 15 min, a po wyłączeniu gazu jeszcze chwilkę.
Owoce zmiksowałam z
miodem i
mleczkiem kokosowym, ale lekko, do konsystencji kremu z kawałkami
owoców. Oczywiście można zmiksować na gładko, jak kto lubi.


A tutaj moja sesja obserwowana przez asystentkę.Przy poprzedniej mojej psicy zdarzyło się, że poszłam po aparat i jak wróciłam, to już nie było obiektu do fotografowania;) Najciekawsze było to, że obiekt nie był
mięsny, tylko
śledziowy, więc teraz pilnuję nawet takiej
kaszy, bo niezbadane są psie gusta;)

"Do tego, by dobrze się działo potrzebne są
młode ręce i stare głowy"Tadeusz Kotarbiński