Z okazji Dnia Kobiet można sprawić sobie dziś drobną przyjemność. Właśnie z tej okazji upiekłam sobie dziś pyszne ciasteczka. Przyznam, że tradycyjne Oreo jakoś nie przypadło mi do gustu. Ta wersja - bezglutenowa i wegańska dużo bardziej do mnie przemawia. To pewnie za sprawą kokosu, który uwielbiam :) Ciasteczka przygotowuje się naprawdę szybko i równie szybko znikają :) Spróbujcie sami :)przepis na 12 ciasteczekCIASTO:szklanka płatków owsianychszklanka płatków orkiszowych2 łyżki kakaołyżka miodujajkołyżka olejukokosowego5 łyżek mleka kokosowegoCIASTO: Płatki owsiane i orkiszowe zmiksuj na mąkę. Wymieszaj zmielone płatki z kakao, rozpuszczonym miodem i olejemkokosowym. Zagnieć ciasto, a następnie rozwałkuj je na ok. 0,5cm i wykrawaj z niego okrągłe ciasteczka. Piecz ok. 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia.KREM:150g wiórków kokosowych10 łyżek mleka kokosowegołyżka mioduKREM: Wiórki przełóż do blendera, zmiksuj. Następnie dodaj mleko i miód, ponownie miksuj przez kilka minut.WYKOŃCZENIE: Na połowę ciastek wyłóż krem, przykryj je pozostałą częścią ciasteczek.Smacznego :)