ßßß
Składniki dla 2 osób:200 g makaronu spaghetti1 ząb ek czosnkuoliwa z oliwekpapryczka chili50 g startej bułkitrochę młodego szczypiorujajko na osobęPrzygotowanie:Szykujemy jajko w koszulce.Instruktarz jak zrobić jajko w koszulce znajdziecie tutaj .Trzemy bułkę na tarce. Bułka powinna miec minimum jeden dzień, inaczej nie będzie twarda, i trudno będzie ją trzec na tarce.Wstawiamy osoloną wodę na makaron, wsypujemy makaron i gotujemy przez 10 minut, nie przerywając wrzenia.Podczas gdy woda się gotuje, w głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy czosnek przecisnięty przez praskę i papryczkę chili.Smażymy na średnio-małym ogniu, zachowując szczególną ostrożność, aby nie spalić czosnek, który w przeciwnym razie staje się gorzkie.
Odcedzamy makaron, zachowując trochę wody z gotowania, na wypadek, gdyby sos był zbyt gęsty.Makaron dodajemy do oliwy i dodajemy bułkę tartą.
Mieszamy i dzielimy na talerze.Posypujemy szczypiorem.Na każdej porcji umieszczamy jajko w koszulce. Podajemy na ciepło.Smacznego!Spodobało się ? Podaj dalej!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)