Wykonanie
Dziś chciałbym Wam zaproponować wspaniały sposób na
jajka faszerowane
kiełkami rzodkiewki.Lubię czasem takie proste smaki.Faszerowane
jajka są idealne nie tylko na Wielkanoc, ale również na niedzielne śniadanie.Zamiast
majonezu użyłam
naturalnego jogurtu, dodając faszerowanemu
jajku lekkości.Na samym końcu posypałam
jajka makiem, łamiąc w ten sposób ich smak.Zapraszam ;-)

Składniki:4
jajka1 garść
kiełków z
rzodkiewki2 łyżki
naturalnego jogurtusłodka papryka do smakusol i
pieprz do smakuDekoracja:
kiełki lucernymakPrzygotowanie:
Jajka delikatnie wkładamy do wrzącej
wody i gotujemy przez 10 minut, obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połówki.
Żółtka wkładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem.
Kiełki opłukujemy, osuszamy i kroimy na drobno.Do
żółtek dodajemy
kiełki, doprawi amy
solą,
papryką i
pieprzem.Na koniec dodajemy
jogurt, mieszamy i powstałym farszem wypełniamy połówki
białek. Dekorujemy
kiełkami rzodkiewki i posypujemy
makiem.Smaczneg o!Spodobało się ? Podaj dalej!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)