ßßß
Składniki:100 g ryżu2 wędzone udka z kurczaka30 dag pieczarek1 cebula1/2 puszki groszku zielonego3-4 ogórki kiszone1/2 pęczka koperkumajonezsól, pieprzolej do smażeniaSposób przygotowania:1. Ryż ugotować w lekko osolonym wrzątku, ostudzić.2. Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać odrobinkę oleju, obsmażyć i lekko posolić. Nie powinny się przypalić.3. Cebulę drobno posiekać.4. Udka z kurczaka obrać ze skóry, pokroić w kosteczkę.5. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Groszek odlać z zalewy.6. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego!!!
Źródło: W mojej kuchni