Wykonanie
Bardzo się cieszę, że
mogę dzisiaj zaprosić Was do wypróbowania tej pysznej pasty kanapkowej. Jeśli tylko lubicie
pieczarki powinna Wam posmakować.
Awokado nie musicie lubić bo jego smaku prawie tutaj nie czuć, jednak jest istotne ze względu na swoją aksamitną konsystencję, która spełnia rolę spoiwa. Minusem tej pasty jest może mało apetyczny kolor ale wystarczy jeden kęs kanapki aby zapomnieć o jej wątpliwym wyglądzie.

Pomysł własnySkładniki:1
awokado30 dag
pieczarek1
cebula1 łyżka
majonezusól,
pieprzolej do smażenia
Cebulę pokroić, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i chwilę podsmażyć. Dodać pokrojone
pieczarki i dusić, aż
woda, którą puszczą, całkowicie wyparuje.
Awokado obrać ze skórki, wrzucić do blendera, dodać wystudzone
pieczarki, dodać łyżkę
majonezu,
sól i
pieprz. Wszystko razem zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę. Schłodzić w lodówce.Smacznego:)