Wykonanie
HomeDaniaBezmięsne11cze
Jaja faszerowane
pieczarkamiLoading...30 minBardzo łatwe2 KomentarzySzybki, prosty sposób na przekąskę.

Składniki5 jaj5 dużych
pieczarek1 mała
cebula1-2 łyżki
majonezusól,
pieprz do smaku3-4 łyżki
olejuSposób przygotowania
Jaja ugotować na twardo, obrać, opłukać, przekroić na pół, wyjąć
żółtka,
żółtka rozgnieść widelcem.
Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej,
cebulę bardzo drobno pokroić w kostkę, udusić razem z
pieczarkami na
oleju (dusić do odparowania płynu) wystudzić. Do wystudzonych
pieczarek dodać rozgniecione
żółtka,
majonez,
sól,
pieprz, dobrze wszystko połączyć, napełniać połówki
białek. Podawać z
pieczywem i
wędlinami.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab