Propozycja dla "chrupaczy" ;) tak bym to określiła, ponieważ żuchwa się napracuje przy tej surówce. Jeśli Wam to nie przeszkadza i lubicie świeżości to serdecznie polecam.Składniki:1/2 kalarepy3 łodygi selera naciowego1 marchewka5 kulek mozzarelli minigarść rodzynek i żurawinysok z 1/2 cytrynysos: 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka majonezu i musztardy DijonKalarepę obrać, pokroić w grubszą kostkę. Marchewkę umyć, oprać, pokroić w plasterki. Selera umyć, pokroić w półksiężyce. Warzywa skopić sokiem z cytryny. Mozzarellę można przekroić na połówki ale nie jest to konieczne. Dodać rodzynki, żurawinę i polać sosem. Pozostawić na 15 minut w lodówce. Można doprawić solą i pieprzem ale ja tego nie robiłam. Majonez i musztarda są dość wyraziste w smaku dlatego warto wcześniej spróbować.Życzę smacznego chrupania :)