Wykonanie
Składniki:1/2 kg.
polędwicy wołowej,300 g
pieczarek,3
cebule,3
kiszone ogórki,1/2 słoika ( 250ml) marynowanej
papryki,4 łyżki
koncentratu pomidorowego,1 łyżka
mąki,
sól i
pieprz do smaku,
olej do smażeniaWykonanie:
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski lub kostkę. Następnie pokroić
pieczarki,
ogórki,
cebulę. Na
oleju obsmażyć
mięso ze wszystkich stron i odłożyć na bok. Na tej samej patelni podsmazyć pokrojone warzywa i
pieczrki. Dodać do
mięsa i wymieszać.
Paprykę pokroić i podsmażyć na
oleju. Dodać
koncentrat pomidorowy, wymieszać i połączyć z pozostałymi składnikami. Całość zalać 1/5 litra wrzątku. Doprawić
solą i
pieprzem. Przykryć i dusić około godzinę, od czasu do czasu mieszając.
Mąkę wymieszać z niewielką ilościa
wody i zgęścić gulasz. Gotować jeszcze przez kilka minut.Smacznego...