Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie, idealne na rodzinny obiad.Składniki:ćwiartki kurczaka 3musztarda 1 słoiczek (ok.200 g)masło 1-2 łyżkiczosnek 2 ząbkizioła (np. majeranek)bułka tartaoliwa z oliwekWykonanie:Porcje kurczaka umyć, podzielić na pół, osuszyć. Do musztardy dodać rozgnieciony czosnek, zioła, masło i dokładnie wymieszać. Powstałą masą natrzeć mięso. Każdy kawałek panierować w bułce tartej, ułożyć na blasze (ja użyłam naczynia żaroodpornego) skropić oliwą z oliwek i piec przez ok. 1 godzinę w 200 stopniach C. Podawać np. z pieczonymi ziemniakami i surówką.UWAGA: Ostrzejszego smaku nadamy potrawie, mieszając musztardę gruboziarnistą z Dijon (2:1).