ßßß
Składnikipolędwiczka wieprzowa, 1 sztukamarynata do mięs pikantna, 1 opakowanieoliwa, 5-6 łyżekKruszonka:bułka tarta, 1/2 szklankimasło, 2-3 łyżkimusztarda Dijon, 1 łyżkapapryka ostra, 1 łyżeczkapapryka słodka, 2 łyżeczkimajeranek, 1/2 łyżkisól, pieprzSposób przygotowania1. Marynatę wymieszać z oliwą. Polędwiczkę umyć i osuszyć. Obtoczyć dokładnie w marynacie. Pojemnik z mięsem zawinąć szczelnie folią. Wstawić do lodówki na 5-12 godzin. Polędwiczkę obsmażyć na złoty kolor z każdej strony.2. Wszystkie składniki na panierkę dokładnie połączyć. Kiedy masa będzie miała konsystencję plasteliny przełożyć na mięso, delikatnie uklepując.3. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na funkcji góra-dół przez 10-15 minut.Przepis z drobnymi modyfikacjami pochodzi z książki Roberta Sowy „W poszukiwaniu smaku doskonałego”.pure omega 3 fish oil