Wykonanie

Składnikipolędwiczka wieprzowa, 1 sztukamarynata do
mięs pikantna, 1 opakowanie
oliwa, 5-6 łyżekKruszonka:
bułka tarta, 1/2 szklanki
masło, 2-3 łyżki
musztarda Dijon, 1 łyżka
papryka ostra, 1 łyżeczka
papryka słodka, 2 łyżeczki
majeranek, 1/2 łyżki
sól,
pieprzSposób przygotowania1. Marynatę wymieszać z
oliwą. Polędwiczkę umyć i osuszyć. Obtoczyć dokładnie w marynacie. Pojemnik z
mięsem zawinąć szczelnie folią. Wstawić do lodówki na 5-12 godzin. Polędwiczkę obsmażyć na złoty kolor z każdej strony.2. Wszystkie składniki na panierkę dokładnie połączyć. Kiedy masa będzie miała konsystencję plasteliny przełożyć na
mięso, delikatnie uklepując.3. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na funkcji góra-dół przez 10-15 minut.Przepis z drobnymi modyfikacjami pochodzi z książki Roberta Sowy „W poszukiwaniu smaku doskonałego”.
pure omega 3 fish oil