Wykonanie
Kolejna surówka, która stanowi doskonały dodatek do dań azjatyckich i nie tylko, bo z pewnością powtórzę ją jeszcze i podam jako dodatek do naszych
polskich obiadów. :-) Polecam również dlatego, że jest prosta i szybka.
![](/Data/Images/szefowa-kuchni.blogspot.com\2016_slash_03_slash_orientalna-surowka-z-ogorkiem/l/717026806.jpg)
2
ogórki szklarniowe1/2 pęczka
szczypiorku2 łyżki
sezamu, u mnie od
Przyprawy Świata
Gdynia2
papryczki chilli2 łyżki
soku z cytryny2 łyżki
sosu sojowego1 łyżka
octu ryżowego1 łyżeczka
cukrusól,
pieprz1.
Ogórka obieramy i kroimy w plastry.
Szczypiorek siekamy,
papryczki chilli drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.2. Robimy sos:
sok z cytryny,
sos sojowy,
ocet ryżowy,
cukier,
sól i
pieprz mieszamy ze sobą.3. Sos łączymy z warzywami. Posypujemy uprażonym na patelni
sezamem.
![](/Data/Images/szefowa-kuchni.blogspot.com\2016_slash_03_slash_orientalna-surowka-z-ogorkiem/l/749335519.jpg)