Wykonanie
składniki* 1 długi
ogórek szklarniowy* 1/4 szklanki
octu ryżowego* 1 łyżeczka
oleju sezamowego* 1 łyżeczka
cukru* 1/4-1/2 łyżeczki
soli* 1 łyżka
sosu sojowego* kilka ziarenek rozgniecionego w moździerzu
pieprzu czerwonego* po 1/2 łyżeczki
sezamu białego i czarnegosposób wykonania
Ogórka umyć, bardzo cienko poszatkować lub pokroić np przy pomocy obieraczki do warzyw.Bardzo delikatnie odcisnąć sok.
Składniki zalewy połączyć ze sobą, zalać
ogórki, wymieszać i odstawić na chwilę do lodówki, aby się przegryzło.Przełożyć do naczynia w którym będzie podawana
sałatka i posypać
sezamem.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.