ßßß
składniki* 1 długi ogórek szklarniowy* 1/4 szklanki octu ryżowego* 1 łyżeczka oleju sezamowego* 1 łyżeczka cukru* 1/4-1/2 łyżeczki soli* 1 łyżka sosu sojowego* kilka ziarenek rozgniecionego w moździerzu pieprzu czerwonego* po 1/2 łyżeczki sezamu białego i czarnegosposób wykonaniaOgórka umyć, bardzo cienko poszatkować lub pokroić np przy pomocy obieraczki do warzyw.Bardzo delikatnie odcisnąć sok.
Składniki zalewy połączyć ze sobą, zalać ogórki, wymieszać i odstawić na chwilę do lodówki, aby się przegryzło.Przełożyć do naczynia w którym będzie podawana sałatka i posypać sezamem.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.