ßßß
składniki na 2 porcje:- 2 średniej wielkości ogórki- 1 łyżka soli- lód w kostkach- 2 łyżki czarnego octu ryżowego- 2 łyżki sosu sojowego- 1½ łyżki drobnego cukru- 2 łyżeczki oleju sezamowego- 1 łyżeczka Srirachy- czarny sezam do posypaniaOgórki dokładnie umyć, ewentualnie obrać. Przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć nasionka (najwygodniej będzie łyżką).Pokroić w plasterki i włożyć do miski z wodą z solą i lodem na ok. 0,5h.W tym czasie wymieszać ocet, sos sojowy, cukier, olej sezamowy i Srirachę.Ogórki odsączyć, zalać sosem. Wymieszać dokładnie i zamknąć z zalewą na kolejne 0,5h w lodówce.Podawać odsączone z zalewy, posypane czarnym sezamem.źródło: Kalyn's Kitchen
niedziela, 30 listopada 2014, adrijahpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBack