ßßß
1 kurczak2 szklanki suchego ryżu3 duże cebule1 łyżka słodkiej papryki1 łyżka ostrej papryki1/2 łyżeczki solipieprzZalewa:1,5 litra wody150g ostrego keczupu1/4 kostki masła3 łyżki słodkiej papryki2 łyżki ostrej papryki1/2 łyżeczki pieprzu1/2 łyżeczki soli1. Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy ryż. Na ryżu układamy pokrojoną w plastry cebulę. 2. Kurczaka kroimy na porcje (osobno: nóżki, udka, filety, skrzydełka), obsypujemy papryką, solą i pieprzem. Układamy na ryżu i cebuli.3. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy keczup, masło i przyprawy. Gotujemy do momentu rozpuszczenia masła.4. Gorącą zalewę wylewamy na kurczaka do blaszki o wielkości 35x45 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h .

