ßßß
300 g makaronu spaghetti500 g cukinii2 ząbki czosnkupęczek bazylii1/2 szklanki orzechów włoskich1/2 szklanki oliwy z oliwek50 g parmezanu2 łyżki tymiankusólpieprz
PRZYGOTOWANIEMakaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.Cukinię myjemy, kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię wraz z 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Przesmażamy na 2 łyżkach oliwy przez około 10 minut na średnim ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Na drugiej, suchej patelni prażymy orzechy. Cukinię miksujemy z orzechami, pozostałą oliwą, parmezanem , bazylią i tymiankiem. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Odcedzony makaron mieszamy z pesto i od razu podajemy.Smacznego :)