Wykonanie
Chrupiące grzanki, aksamitny
serek kozi, liście
świeżego szpinaku, słodka
gruszka, lekki posmak
włoskich orzechów - czy to nie brzmi, jak poranne niebo? Lepiej! To nie tylko tak brzmi, ale tak też smakuje!


Przepis (2 tosty/1 porcja):2 kromki
chleba pełnoziarnistego1 (twarda, słodka)
gruszkagarść
świeżego szpinaku1 łyżeczka
oleju z
orzechów włoskichserek kozi
sól,
pieprzGruszkę umyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazdo, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać
olej. W tym czasie kromki
chleba opiec w opiekaczu. Na rozgrzanym
oleju podsmażać plastry
gruszki. Gotowe tosty posmarować
serkiem kozim, oprószyć
solą i
pieprzem. Nałożyć liście
szpinaku, a następnie podsmażone plastry
gruszki.