Wykonanie
Uwielbiamy wszelakie pasty do
pieczywa, zwłaszcza te
rybne. Taka pasta ze świeżą
bułką to najlepszy sposób na szybkie śniadanie, zwłaszcza, że możemy ją przygotować dzień wcześniej. Na blogu jest już kilka różnych przepisów na pasty kanapkowe ale ta wyszła chyba najsmaczniej ze wszystkich. A to za sprawą jednego małego dodatku-
prażonej cebulki. Użyłam takiej jaką dodaje się do hot-dogów ale jeśli nie macie to możecie użyć zwykłej podsmażonej
cebuli. Taka
cebulka całkowicie zmienia smak zwykłej pasty a do tego jest wspaniale chrupiąca.Składniki:1
wędzona makrela2 kostki
serka fromage z
cebulą (po 100 g)kilka
rzodkiewekłyżka
majonezupieprz3-4 łyżki
prażonej cebulkiMakrelę przebrać ze skóry i ości, rozdrobnić. Dodać
serki,
majonez i
pieprz. Rozgnieść wszystko widelcem i dokładnie wymieszać.
Rzodkiewki umyć i pokroić, razem z
cebulką wmieszać do pasty.