ßßß Cookit - przepis na Pasta rybna z makreli

Pasta rybna z makreli

nazwa

Wykonanie

Składniki :
1 makrela wędzona
1 mała cebula
15 dag dowolnego sera żółtego np. Gołdy
1 jajko
1 łyżeczka majonezu
pieprz
Sposób przygotowania:
Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości.
Jajko ugotować we wrzącej wodzie na twardo (około 9 minut) a następnie obrać ze skorupki.
Cebulę oczyścić z łusek i podzielić na 4 części.
Wszystkie składniki (mięso z makreli, jajko, ser żółty oraz cebulę) zmielić razem w maszynce do mięsa.
Na koniec dodać łyżeczkę majonezu oraz doprawić pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać widelcem i wstawić do lodówki.
Moje rady:
Pasta rybna smakuje najlepiej w połączeniu z pieczywem pełnoziarnistym i plastrami pomidora. Nie ma również konieczności dosalania pasty ponieważ wędzona makrela jest już dostatecznie słona.
Źródło:http://www.gotowaniezestylem.pl/przepis_pasta-rybna-z-makreli.html