Składniki :1 makrela wędzona1 mała cebula15 dag dowolnego sera żółtego np. Gołdy1 jajko1 łyżeczka majonezupieprzSposób przygotowania:Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości.Jajko ugotować we wrzącej wodzie na twardo (około 9 minut) a następnie obrać ze skorupki.Cebulę oczyścić z łusek i podzielić na 4 części.Wszystkie składniki (mięso z makreli, jajko, ser żółty oraz cebulę) zmielić razem w maszynce do mięsa.Na koniec dodać łyżeczkę majonezu oraz doprawić pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać widelcem i wstawić do lodówki.Moje rady:Pasta rybna smakuje najlepiej w połączeniu z pieczywem pełnoziarnistym i plastrami pomidora. Nie ma również konieczności dosalania pasty ponieważ wędzona makrela jest już dostatecznie słona.